برنامه ریزی و ارائه راهکارهایی برای تحول در زندگی
تحول در زندگی، اجتناب ناپذیر است. ما همواره بصورت آگاهانه و یا ناآگاهانه، بدنبال ایجاد تغییرات مثبت و یا تحول در زندگی خود هستیم.
هنگامی که از انجام کاری خسته شده ایم، به دنبال تغییر در کار و انجام کار جدید می رویم. و هنگامی که ناراحت هستیم به دنبال ایجاد یک تغییر، برای خوشحالی خود هستیم.
و این تغییرات و تحولات، هر روزه در زندگی ما، بارها و بارها اتفاق می افتد.
تغییر و یا تحول در زندگی، اگرچه ممکن است با اضطراب، استرس و نگرانی از اتفاقات آینده همراه باشد، اما تغییر و تحول می تواند به شما در رفع موانع و مشکلات موجود، کمک کرده تا بتوانید به زندگی خود ادامه دهید.
و از طرفی، در شرایطی که وضع موجود، برای شما غیر قابل تحمل باشد انتخاب کمی وجود دارد و شما چاره ای جز، تحول در زندگی خود ندارید.
مزایای تحول در زندگی:
عموم مردم، تمایل به ایجاد تغییر در زندگی خود ندارند. آنها معمولاً از ایجاد تغییر در زندگی خود، هراس دارند و ترجیح میدهند در وضعیت کنونی و امن خود باقی بمانند.
این افراد، اگر از نتایج مثبتی که تغییر و تحول در زندگی آنها ایجاد می کند، آگاه باشند، آنگاه با شوق و انگیزه بیشتری به ایجاد تغییر در زندگی خود می پردازند.
در ادامه، به چند مورد از مزیت های ایجاد تحول در زندگی، اشاره می شود:
رشد و پیشرفت:
تغییر و ایجاد تحول در زندگی باعث رشد و پیشرفت می گردد. هر فرد با ایجاد تحول در زندگی خود، در موقعیتهای جدیدی قرار گرفته و فرصتهای جدیدی کسب می نماید، که در نهایت، منجر به تعالی و پیشرفت او در زندگی حرفه ای و شخصی خود می شود.
انعطافپذیری:
از دیگر مزایای ایجاد تحول در زندگی، افزایش قابلیت انعطاف پذیری فرد می باشد. قرارگیری در موقعیتهای جدید، محیطهای جدید، و برخورد با اشخاص جدید، فرد را در مقابل حوادث و اتفاقات غیر منتظره، انعطاف پذیرتر خواهد نمود.
تغییر نگرش:
تغییر نگرش فرد به زندگی و محیط اطراف خود، از دیگر نتایج مثبت تحول در زندگی می باشد. اتفاقات جدید، موقعیت های مختلف و آشنایی با افراد دارای عقاید مختلف، از جمله عواملی هستند که باعث ایجاد تغییر و اصلاح در نگرش و طرز فکر فرد و در نهایت تحول در زندگی او می گردند.
شناسایی نقاط قوت و ضعف:
ایجاد تغییر در زندگی، باعث نمایان شدن توانایی ها و کاستی های فرد می گردد.
در برخورد با اتفاقات و حوادث جدید، فرد به نقاط قوت و ضعف خود پی برده، و بنابراین سعی در تقویت نقاط مثبت و رفع نقاط ضعف خود می نماید و بدین ترتیب، خود را در مقابل حوادث آینده، توانمندتر می سازد.
ایجاد تجربیات جدید:
تحول در زندگی، باعث کسب تجربیات بیشتر برای فرد می شود.
هر فرد در برخورد با اتفاقات و حوادث ناشی از تغییر در زندگی، تجربیات زیادی را کسب نموده و از نظر دیگران نیز، فردی پخته و باتجربه، به حساب می آید.
راهکارهایی برای ایجاد تحول در زندگی:
هر فرد با توجه به شرایط زندگی و علایق خود، می تواند روشهای زیادی را برای ایجاد تغییر در زندگی خود، در پیش بگیرد.
ولی در اینجا به چند مورد از روشهای معمول ایجاد تحول در زندگی اشاره می شود:
- تغییر فعالیتهای روزمره زندگی: واقعیت زندگی هر فرد، ناشی از فعالیتهای روزمره ای است که توسط آن فرد انجام می شود. مانند فعالیت های مربوط به غذا خوردن، کار کردن و … . اگر قصد تغییر و تحول در زندگی خود را دارید، می بایست فعالیتهای روزمره خود را مورد بازنگری قرار دهید، فعالیت های غیر مفید، را حذف و یا جایگزین نمایید و بر فعالیتهای هم جهت با اهداف خود، متمرکز شوید.
- اصلاح سبک زندگی: اگر مسیر کلی زندگی شما، شامل شغل و دیگر فعالیتهای بلند مدت شما، با ارزشها و اهداف زندگیتان سازگار نباشد، مجبور به ایجاد تحول در زندگی خود هستید و می بایست تغییرات عمده ای را در شغل، محل زندگی و .. ایجاد نمایید.
- بهبود ارتباطات: میان بهبود ارتباطات و تحول در زندگی، یک رابطه دو طرفه برقرار است. اگر ثروت و موفقیتهای زیادی در زندگی، به دست بیاورید، ولی عزیزانی نداشته باشید که شادی خود را با آنها تقسیم کنید، نمی توانید از موفقیت های خود لذت ببرید. تقویت ارتباطات فعلی با عزیزان و آشنایی با افراد جدید، می تواند باعث ایجاد فرصتهای جدید برای تغییر و تحول در زندگی شود.
- از منطقه راحتی و امن خود خارج شوید: بعضی از افراد، به روال عادی زندگی خود، عادت کرده اند و به همین دلیل از ایجاد تحول در زندگی خود هراس دارند. انجام کارهای جدید، حضور در مکان های جدید و صحبت با افراد جدید، می تواند دروازه های جدیدی را به سوی شما بگشاید و فرصتهای جدیدی را برای ایجاد تحول در زندگی در اختیار شما قرار دهد.
- تغییر نگرش نسبت به زندگی: عموما یادآوری خاطرات منفی گذشته، فرد را در زمان گذشته، نگه می دارد و مانع از ایجاد تحول در زندگی او می گردد. کمرنگ نمودن خاطرات ناخوشایند گذشته و تاکید بر خاطرات مثبت، باعث پویایی ذهن و تغییر نگرش فرد، نسبت به زندگی می شود و انگیزه لازم را برای تحول در زندگی، در او ایجاد می کند.
- توجه به وضع ظاهری: توجه به وضعیت ظاهری، از جمله عوامل موثر بر مقبولیت شما از طرف دیگران میباشد. بدین ترتیب می توانید در جامعه، و گروههای اجتماعی، بطور موثری، حضور داشته باشید و در نتیجه، فرصتهای جدیدی را برای ایجاد تحول در زندگی، نصیب خود نمایید. ورزش، تغذیه مناسب و وضعیت ظاهری مانند پوشش مناسب، از جمله عوامل موثر بر بهبود وضع ظاهری فرد هستند.
برنامه ریزی برای ایجاد تحول در زندگی:
هنگامی که قصد ایجاد تغییر در زندگی خود را دارید، آشنایی با نحوه اجرای تغییرات، تا حدود زیادی، از استرس های ناشی از آن می کاهد.
برای ایجاد تغییرات اساسی در زندگی، فرایند زیر را طی نمایید.
- آنچه را که میخواهید تغییر دهید، مشخص نمایید. ( مانند تغییر شغل )
- دلایل ایجاد تغییر و مزایای ناشی از آن را برای خود، مشخص نمایید. (حقوق و مزایای کم و رسیدن به حقوق و مزایای بالاتر)
- در مورد چگونگی ایجاد تغییر، تمام گزینهها را بررسی کنید. (آیا شغل فعلی خود را به یکباره رها می کنید و سپس به دنبال شغل جدیدی می روید و یا ضمن حفظ شغل اول، به دنبال شغل جدید، نیز خواهید بود.
- بر ایجاد یک تغییر در یک زمان متمرکز شوید تا دچار سردرگمی و استرس نشوید. ( اولویت فعلی شما تغییر شغل است و نه تغییر محل زندگی )
- اعتماد به نفس خود را حفظ کنید و مثبت نگر باشید. و مطمئن باشید با ایجاد تغییر و تحول در زندگی خود می توانید موفقیت های زیادی کسب نمایید.
- تصمیم خود را برای ایجاد تغییر، با ذینفعان و اطرافیان نزدیک خود، مطرح کنید و حمایت آنها را نیز جلب نمایید.
- با یک مشاور یا راهنمای باتجربه، مشورت کنید، از تجربیات او استفاده نمایید. و سپس اقدام خود را عملی نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید