معجزه هارمونی در ارتباط موثر
معجزه هارمونی در ارتباط موثر
اجتماعی بودن مهمترین خصوصیت زندگی اجتماعی انسانهاست. در زندگی جمعی ، افراد بهتر می توانند نیازهای خود را تامین کنند . به عبارتی سراسر زندگی ، ایجاد ارتباط است و ارتباطی که بتواند منجر به رفع نیازهای طرفین شود ارتباط موثر نامیده می شود .
ولی برخی افراد به دلیل خصوصیات فردی و نداشتن مهارت ارتباطی شایسته برای زندگی در کنار سایر افراد و تامین خواسته های خود ، مشکلات زیادی دارند .
برای ارتباط موثر و بهتر نیازمند قواعد و روش هایی موثر هستیم . از مهمترین این روش ها و اصول ، اصل هارمونی است .
مطابق این اصل ، انسان ها بیشتر به افرادی که به خودشان شباهت بیشتری دارند ، علاقه مندی نشان می دهند . در کنار افراد شبیه به خودشان احساس راحتی و امنیت بیشتری دارند . به آنها اعتماد می کنند و به راحتی نظرات یکدیگر را پذیرا می شوند .
در یک ارتباط موثر و موفق ، تفاهم و درک یکدیگر دارای اهمیت فراوانی است . برای ایجاد چنین تفاهمی باید به یک هارمونی و هماهنگی با رفتارها و زبان بدن طرف مقابل دست یافت .
تصور کنید به شهر دیگری به مسافرت رفته اید و در آن شهر غریب هستید ، ولی ناگهان و بر حسب تصادف متوجه می شوید شخصی که با او در حال گفتگو هستید همشهری شماست .قطعا در این هنگام احساس راحتی و شادمانی بیشتری می کنید .
یا وقتی گویش و لهجه مردم آن شهر را می دانید و توانایی صحبت کردن با زبان آنها را دارید ، مردم آن شهر احساس نزدیکی بیشتری با شما دارند .
این تکنیک را می توانید در تمامی ارتباطات خود و مذاکرات فردی و شغلی اجرا و دیگران را متقاعد کنید .
چگونه از این تکنیک برای ارتباط موثر استفاده کنیم ؟
برای استفاده بهتر از تکنیک هارمونی باید دو عامل را درنظر بگیرید :
1 – خودتان را هرچه میتوانید شبیه تر به طرف مقابل نشان دهید .
2 – به آراء و عقاید وی احترام بگذارید .
وقتی مخالفت شما با مخاطب به حداقل برسد ، وی شما قابل اعتمادتر احساس کرده و سریعتر با شما هم راستا میشود .
به طور معمول همه افراد می توانند نقاط اشتراک زیادی بین خود و دیگران پیدا کنند . لذا برای متقاعد کردن و ایجاد ارتباط موثرتر به دنبال نقاط اشتراک باشید . این اشتراکات ، مفاصل ارتباطی بین افراد هستند .
وقتی شما با فردی هم عقیده و دارای هارمونی شدید ، وقتی به عقاید و روش های وی احترام گذاشتید ، وقتی با او مهربانی کردید ، قطعا نسبت به شما ادای دین خواهد داشت و لحظه به لحظه به دنبال جبران خوبی های شما می گردد .
حتی اگر با نظر و عقیده کسی مخالف هستید ، لازم است ابتدا عقیده و نظر وی را تایید کنید و حتی به زبان بیاورید که :
« من هم قبلا مانند شما فکر می کردم ولی شاید …. » و در ادامه نظر خود را هم بیان کنید .
فروشندگان موفق ، معمولا با مشتری خود بحث و جدل نمی کنند و ابتدا سلیقه او را تایید می کنند ولی پیشنهادات بهتر دیگری هم به مشتری ارائه می کنند و بسیاری مواقع می توانند نظر اولیه مشتری را عوض کنند.
آنها با استفاده از این تکنیک نظر خود را به وی تحمیل کنند و مشتری بدون اینکه متوجه شود تابع تصمیم فروشنده می شود .
این تکنیک در تمام مراحل زندگی ، از تربیت فرزند گرفته تا روابط زن و شوهر و تمامی ارتباطات و مذاکرات شغلی ساده و پیچیده قابل استفاده و اجراست .
نتیجه گیری
- تلاش کنید از علایق مخاطب خود بیشتر صحبت کنید .
- با رفتارهای ظاهری وی مثل طرز نشستن ، طرز ایستادن ، حرکات دست و حتی تکیه کلام های او هماهنگ شوید .
- به ارزش ها و باورهای فرد توجه کنید و به آنها احترام بگذارید .
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.