اصل تداوم
تداوم
” اگر اراده کنید و پایداری داشته باشید ، بی شک موفق خواهید شد ” رالف والدو امرسون
اساسی ترین تفاوت بین افراد موفق و شکست خورده ، رعایت اصل تداوم است .
امروزه همه افراد به اندازه کافی میدانند که برای رسیدن به خواسته هایشان باید هدف گذاری داشته باشند . ولی چرا در این مسیر ، عده ای با وجود داشتن هدف ، افراد موفقی نیستند و در میانه راه متوقف می شوند ؟
صرف نظر از کیفیت هدف گذاری که می تواند به کیفیت حرکت در مسیر موفقیت تاثیر بگذارد ، ولی راز مهمتری در این میان وجود دارد و آن راز چیزی نیست جز رعایت اصل تداوم .
معنای لغوی تداوم عبارت از : استمرار ، ادامه و مداومت است . کسانی که دارای پشتکار و سماجت قوی برای انجام کاری هستند ، به خوبی از اصل تداوم استفاده می کنند .
همانگونه که در سطور قبل گفته شد ، بزرگترین تفاوت میان افراد شکست خورده و موفق ، داشتن قدرت تداوم است . مصداق بارز عبارت تداوم ، ناامید نشدن و تسلیم نشدن است .
اگر شما بخواهید از شهر خود به شهر دیگری مسافرت کنید ، تنها با ادامه دادن مسیر مسافرت است که به مقصد خود می رسید . وگرنه توقف در میانه راه به هر دلیل موجه یا غیر موجه ، شما را به شهر مورد نظرتان نمی رساند .
همه می خواهند در مسیر موفقیت گام بردارند ولی تنها کسانی به مقصود خود می رسند که در برابر موانع و مشکلات پیش رو تسلیم نشوند و همچنان به مسیر خود ادامه دهند .
همه افرادی که امروز آنها را به عنوان افراد موفق می شناسید ، شکستهای زیادی را متحمل شده اند ، ولی این شکستها برای آنها فقط سرعت گیرهای موقتی بوده اند ، که با برطرف کردن آنها یا با اصلاح مسیر یا به روز کردن اهداف خود ، همچنان راه خود را ادامه داده اند . هیچ چیز مانع رسیدن به مقصودشان نبوده است .
این که چقدر افراد باهوش و با ذکاوت هستند ، عامل اصلی و نهایی رسیدن به موفقیت نمی تواند باشد. چراکه ، بسیارند افراد باهوشی که به دلیل عدم استمرار و مداومت در میانه راه مانده اند و هیچ موفقیتی به نام خود ثبت نکرده اند.
وقتی شما اهداف خود را به طور واضح و مشخص بیان کردید ، مهمترین گام ، اقدام و به دنبال آن پشتکار و مداومت در مسیر اهداف است .
اگر ادیسون برای اختراع برق ، پشتکار و مداومت نداشت و با وجود شکستهای پی در پی ، از تداوم در مسیر خود دست بر می داشت ، امروز میلیاردها انسان روی زمین از نعمت گرانمایه برق بهره ای نداشتند .
ولی چرا بیشتر افراد ، اصل تداوم را رعایت نمی کنند ؟ پاسخ این سوال شاید عوامل بسیار زیادی را شامل بشود ، ولی دلایل زیر از مهمترین عوامل آن به شمار می رود :
1 – کوچک بودن اهداف : شاید اهداف شما به اندازه کافی بزرگ نیستند و نمی توانند انگیزه لازم برای دستیابی به آن را در شما ایجاد کنند .
2 – غیر واقعی بودن اهداف : اهدافی که زیاده از حد بزرگ هستند و قابل دست یافتن نباشند غیر واقعی هستند و باعث توقف افراد در همان ابتدای راه می شوند .
برای کسی که در طول عمر خود فوتبال بازی نکرده است و در سنین بالایی می باشد ، آرزوی ستاره شدن در ورزش فوتبال غیر واقعی و دست نیافتنی است و بدیهی است که هیج تلاشی صورت نمی گیرد .
3 – عدم باور به تواناییها : توانایی های انسان بسیار زیاد است و اگر افراد به داشتن توانایی های خود ایمان و باور داشته باشند ، و اهداف و برنامه هایشان بر همین اساس شکل گرفته باشد ، قطعا برای رسیدن به آنها اقدام و مداومت به خرج می دهند .
بسیاری از داوطلبین ورود به دانشگاه ، آرزوی رتبه بالای کنکور را آرزو می کنند ولی چون به توانایی های خود باور ندارند ، تلاشی هم نمی کنند یا از همه توان خود استفاده نمی کنند .
4 – ترس از سختی مسیر : اصولا تمامی مسیرهای رسیدن به موفقیت دارای پستی و بلندی های بسیاری است . بیشتر مواقع با شروع و اقدام برای دستیابی به اهداف ، مشکلات پیش بینی نشده ای نمایان میشود . و این باعث میشود برخی افراد فقط به سختی های مسیر توجه کنند و از لذت هدف چشم پوشی کرده و توقف را بر تداوم ترجیح بدهند و از ادامه مسیر صرف نظر کنند .
ولی عوامل فوق را نباید دلیل موجه دانست . زیرا دستیابی به اهداف و رسیدن به موفقیت به اندازه کافی لذت بخش هست که اگر به آنها توجه شود ، راه مداومت و پشتکار را میسر و آسان می کند.
پس اهداف خود در زندگی را مشخص کنید . سپس بلافاصله و بدون تنبلی اقدام کنید و به هیج عنوان در مسیر ، از حرکت باز نایستید و با رعایت اصل تداوم ، منتظر معجزات بزرگی در زندگی خود باشید.
دیدگاهتان را بنویسید