7 راه رسیدن از حال بد به حال خوب
در مقاله 7 راه رسیدن از حال بد به حال خوب می خواهیم به طور کاملا ساده و به دور از بحثهای سنگین روانشناسی ، به پیدا کردن راههایی بپردازیم که بتوانند خیلی راحت و سریع ، حال بد ما را در هر لحظه تغییر داده و تجربیات بد زندگی را به یک تجربه بهتر تبدیل کنند . با رجحان آکادمی همراه باشید.
از نظر ارسطو مشکل انسان داشتن هیجان نیست ، بلکه مناسب بودن هیجان و نحوه ابراز آن اهمیت دارد .
بر اساس تحقیقات وسیع و گسترده ای که توسط محققین در باره کارکرد مغز و دلایل تصمیمات و رفتارهای انسان انجام گرفته ، میدانیم که تنها ، داشتن بهره هوشی بالا ( IQ ) برای موفقیت ، خوشبختی و بالا رفتن سطح ارتباطات و رشد زندگی ما کافی نیست و لازم است برای کنترل رفتارها و حالات خودمان در برابر انواع هیجانات و احساساتی مثل : خشم و عصبانیت ، ترس ، شادی ، استرس و … به مهارتهایی دست یابیم که بتوانیم حال خودمان را کنترل کرده و اصطلاحا” فرمان زندگیمان را در دست داشته باشیم .
1 – کانون توجه خود را تغییر دهید
در طول شبانه روز ، عوامل بیشماری وجود دارند که روح و روان آدمی را درگیر خود می کنند و با تاثیر منفی ، حال انسان را خراب و بد می کنند . ولی ذهن انسان ، قدرت کافی برای مقابله با این رویدادها و عوامل مخرب را داراست . فقط کافی است کانون توجه خود را از این دسته عوامل دور نگه داریم .
همانطور که وقتی در خیابان یا کوچه ای زباله ای ریخته شده است و ما برای جلوگیری از کثیفی و بوی تعفن زباله ها راهمان را کج می کنیم و سریعتر دور می شویم ، از عوامل منفی که حالمان را خراب می کند باید دور شویم و به ذهن خود اجازه درگیر شدن با آنها را ندهیم .
2 – زاویه دید و نگرشتان را تغییر دهید
آقای جف واکر معتقد است نگرش همه چیز است و کتابی هم با همین عنوان نوشته است . در واقع همه اتفاقات و وقایع از طریق ذهن و ضمیر ناخودآگاه انسان تعبیر و تفسیر می شود . وقتی نگرش شما نسبت به دنیای اطراف منفی و گردآلود باشد ، خود را در حالت منفی و حال خراب قرار می دهید و نسبت به همه اشیا و موجودات و انسانهای اطراف خود حالت تهاجمی به خود می گیرید .
تحقیقات متعددی ثابت کرده اند که افراد با نگرش منفی نه تنها دارای روحیه منفی و خرابی هستند بلکه از نظر جسمانی نیز بیمار و رنجور می باشند .
3 – در کارهایتان منظم باشید
وجود نظم در زندگی روزانه باعث می شود از عملکرد خودتان رضایت داشته باشید . بی نظمی باعت سردرگمی و پریشانی می شود و سطح نگرانی از آینده و نتایج کارها را افزایش می دهد . ذهن افراد نامنظم بطور مداوم درگیر کارهای انجام نشده و به هم ریختگی امور است و به همین دلیل حال و روحیه خوبی ندارند .
با داشتن برنامه منظم ، نه تنها سریعتر به اهداف و برنامه های خود دست می یابید بلکه دارای ذهنی آرام و خلاق می شوید و حال خوب را تجربه می کنید .
4 – ورزش کنید
اساسا داشتن تحرک ، بدن انسان را برای هر رویارویی با مشکلات آماده می سازد . ورزش کردن اگر به صورت منظم و برنامه روتین زندگی باشد می تواند مانند یک سرباز آماده برای جنگ ، انسان را چه از نظر جسمی چه از نظر روحی ، برای مقابله با اتفاقات و حوادث سرحال و آماده نگه دارد . خصوصا ورزشهای گروهی و باشگاهی به دلیل وجود تعامل با افراد و ایجاد ارتباط انسانی ، در روحیه و داشتن حال خوب تاثیر گذار هستند .
5 – برنامه منظم صبحگاهی و شامگاهی داشته باشید
سحرخیزی و داشتن یک برنامه روتین صبحگاهی می تواند حال شما را برای برای داشتن یک روز خوب و عالی دگرگون کند . برنامه های شامگاهی و صبحگاهی منظم باعث داشتن ساعات مناسب و منظم خواب می شود و بر انجام بهتر کارها و بهره وری بیشتر در انجام وظایف روزانه تاثیر به سزایی دارد .
6 – سپاسگذار باشید
سپاسگذاری به خاطر داشته ها و قدردانی از اطرافیان به خاطر محبتهای آنها ، خصوصیت انسانهای متعالی و وارسته است . انسانی که عادت به تشکر و سپاسگذاری دارد در مسیر زندگی خود موفق تر بوده و می تواند از افراد دیگر به نحو مطلوبی به عنوان اهرمی قابل اتکا برای رفع موانع خود استفاده کند . سپاسگذاری ، دوپامین و سرتونین مغز را افزایش می دهد و باعث ایجاد رضایت خاطر فرد قدردان می شود . افسردگی را کاهش داده و فرد را در موقعیت شادتری قرار می دهد و سطح مثبت اندیشی را به شدت افزایش می دهد .
7 – شوخ طبع باشید
شوخ طبعی یعنی اینکه از پوسته خشک و بی روح خود خارج شوید و بتوانید در برخورد و رویارویی با مشکلات بزرگ و جدی ، روحیه ای آرام و به دور از اضطراب داشته باشید . افرا شوخ طبع در هر جمعی می درخشند و ضمن داشتن حال خوب ، حال دیگران را هم خوب و شاداب می کنند .
شوخ طبعی به شما کمک می کند تا با ناراحتی های روحی و عصبی برخورد کنید و باعث افزایش تقویت قوای روحی و جسمی شما شده و روحیه مثبت اندیشی شما را افزایش دهد .
دیدگاهتان را بنویسید