چگونه در حرفه و شغل خود موفق شویم؟
تعریف شما از موفقیت شغلی چیست ؟ این مهمترین سوال برای هر تصمیم در باره انتخاب شغل یا تغییر شغل است . مادامیکه تعریف دقیق و مشخصی از مفهوم موفقیت شغلی نداشته باشیم ، نمی توانیم انتظار موفقیت در شغلمان را داشته باشیم . گرچه کاملا واضح است که تعریف واحدی برای موفقیت شغلی وجود ندارد و می تواند در مشاغل مختلف و برای افراد مختلف در موقعیتهای متفاوت و گوناگون تعاریف متعددی داشته باشد . به همین دلیل شاید بهتر باشد سوال بالا را ویرایش کنیم و از خودمان بپرسیم : « چه موقع در حرفه خودم میتوانم موفق باشم ؟ » در این مقاله تلاش می کنیم ، معیارهای لازم برای موفقیت در حرفه و شغل را بررسی کنیم تا مسیری باشد برای پیدا کردن راههای شخصی تر و کاربردی تر برای هر فرد و حرفه خاص . با آکادمی رجحان همراه باشید.
تقویت مهارتهای ارتباطی
شما در هر شغل و حرفه ای که باشید ، لاجرم با افرادی در ارتباط هستید . این افراد یا صرفا همکاران شما هستند و از یک ارتباط درون سازمانی برخوردار هستید یا با مراجعین و مخاطبانی که با شغل و حرفه شما در ارتباط هستند نیز سروکار دارید و در حال برقراری ارتباط هستید . پس در هر وضعیت شغلی که باشید نیاز به تسلط به مهارتهای ارتباطی دارید .
راستی ! چقدر وضعیت ارتباطات خود را سبک سنگین کرده اید ؟ همکاران و مراجعین شما در باره شما چه نظری دارند ؟
توانایی انجام کارهای گروهی
دنیای امروز ، دنیای مشارکت و همکاری های گروهی است . کارهای انفرادی ، تقریبا در هیچ شغل و حرفه ای ، جایگاه بالایی ندارد . ما همواره در طول روز یا ماه ، با گروهی از افراد و سازمانها در ارتباط هستیم . این موضوع ، اهمیت توانایی سازگاری با گروه های شغلی مختلف را میرساند و لازمه موفقیت در هر شغل و حرفه ای ، داشتن توانایی انجام کارهای گروهی و تیمی است .
توانایی مهارت خلاقیت و نوآوری
اگر صرفا می خواهید در شغل و حرفه خود روز را به پایان برسانید و تنها وظایف خود را به نحو احسن انجام دهید ، مطمئنا در مسیر موفقیت شغلی قرار ندارید .
آنچه که افراد را در سازمان یا محیط کاری از سایرین متمایز می کند ، خلاقیت و نوآوری در کارهاست . باید همه مشکلات و موانع شغلی خود را پیش بینی کنید و به دنبال یافتن راه حل های جدید باشید . باید فرصت ها را شناسایی کنید و برای بهره وری بیشتر در حرفه خود تلاش کنید و راهکارهای جدید و بدیع پیدا کنید .
همواره قابل اعتماد باشید
در هر محیط شغلی که هستید اگر وظایف خود را در زمان مناسب به انجام نرسانید و در به تعویق انداختن کارها عادت کنید ، مدیر یا همکاران شما یا اعضای تیم و گروهتان در محول کردن کارهای جدید به شما اعتماد نمی کنند .
حتی اگر صاحب کسب و کار یا فروشنده هستید و به مشتریان یا مخاطبین یا کارمندان خود ، وعده ای داده اید باید در زمان مناسب و حتی کمی زودتر از موعد مقرر به قول و وعده خود عمل کنید .
وقتی وظایف خود را به موقع انجام دهید ، افراد به شما اعتماد می کنند که مجددا از خدمات و محصولات شما استفاده کنند ، در غیر اینصورت ، اگر حق انتخاب داشته باشند ، قطعا به دنبال جایگزینی برای شما خواهند بود.
همواره شخصیتی یادگیرنده و آموزش پذیر داشته باشید
دنیای امروز به سرعت و در هرلحظه درحال تغییر و تحول است . علم در حال گسترش و فضای ارتباطی افراد ، با توسعه شبکه های اجتماعی و فضای آنلاین ، تنگ تر و نزدیکتر می شود .
در این فضای جدید ، اگر علم و دانش شما بروز نباشد و به یادگیری روزمره حداقل در حیطه شغلی خود نپردازید از همکاران یا رقبای خود عقب می افتید و در این صورت خبری از موفقیت شغلی نیست .
به دنبال بهبود فردی و خودسازی شخصیت خودتان باشید
افرادی که به دنبال فراگیری مهارتهای بهبود فردی هستند در موفقیت های روزمره خود از سایرین جلوترند . مهارتهایی مثل : مدیریت زمان ، خود مدیریتی ، ارتباط موثر با سایرین و از این قبیل مهارتها باعث می شود در محیط کار خود رفتارهای حرفه ای داشته باشید .
افرادی که در یک گروه یا سازمان ، به دنبال پیگیری مدیران خود نیستند و کارهای خود را به نحو احسن و با درنظر گرفتن مدیریت زمان انجام میدهند ، همواره در مسیر ارتقا شغلی و موفقیت هستند .
انعطاف پذیر باشید
همیشه موانع و مشکلات در هر حرفه و شغلی وجود دارد . شما به عنوان فردی که در مسیر موفقیت قرار دارید ، باید به قدر لازم در این مسیر انعطاف پذیر باشید که با اولین مشکل یا مانع پیش رو در جا نزنید و بتوانید بر آنها فائق آیید .
همیشه اوضاع بر وفق مراد نیست و گاهی دچار تلاطماتی می شویم ، ولی توقف ناپذیری شما در برابر موانع ، نشان دهنده عزم راسخ و شخصیت ایده آل شماست.
همواره نگرشی مثبت داشته باشید
داشتن نگرش مثبت در کارها ، نشان از شخصیت رو به رشد و توقف ناپذیری شما دارد . نگرش مثبت همیشه معجزه می کند . این به این معنا نیست که موانع و مشکلات را پیش بینی نکنید و برای آنها برنامه نداشته باشید.
نگرش مثبت باعث می شود شما در مقابل حوادث و اتفاقات ، قد خم نکنید . آنها را بخشی از مسیر رو به رشد خود بدانید و به دنبال حل مسایل و مشکلات باشید . افرادی که دارای چنین نگرشی هستند ، در سازمان یا تیم خود ، به دیگران انگیزه می دهند و مورد اعتماد و دوست خوب سایرین هستند .
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مقاله مفیدی بود لذت بردم ممنون
قطعا اگر این موارد رو رعایت کنیم موفق خواهیم بود
مرسی از این مقاله دوست داشتنی
عالی بود سپاس از شما